Kategorijas
Tirgus

Par “Zemnieku nakts tirgus” nākotni. Iniciatīvās grupas tikšanās ar Rīgas centrāltirgus pārstāvjiem

Atbildīgo darbinieku redzējumu uz turpmāko zemniekiem tik svarīgā tirgus attīstību.

1. “Nakts tirgus” ir reģistrēts zīmols, kas pieder iepriekšējām apsaimniekotājam, tāpēc turpmāk to nedrīkstēs lietot oficiālajā saziņā. Turpmāk šīs tigus sauksies par “Zemnieku tirgu” vai līdzīgi, pašlaik nosaukums tiek saskaņots ar juristiem.

2. Centrāltirgus vadībai Zemnieku tirgus pārņemšana rada papildus administrātīvo slogu, bet ir skaidrs, ka tā turpmākai attīstībai ir nepieciešamas investīcijas, lai sakārtotu infrakstruktūru (apgaismojumu, iebraukšanas un izbraukšanas apmaksu, vietu sadalījumu u.t.t.). Par finansējuma piesaisti pašlaik nav skaidrības, bet administrācija centīsies izdarīt, ko vien iespējams, ar esošiem resursiem.

3. Tiks pacelta maksa par tirgus vietām (skat. pielikumu). To pamato ar visu izmaksu posteņu sadārdzinājumu. Nomas maksas līgumu varēs slēgt uz laika posmu sākot no 2 nedēļām un vairāk, bet varēs tirgot arī par dienas maksu (ja būs pieejamas brīvas vietas).

4. Turpmāk (ar 2023.g.janvārī) tiek plānots, ka par tirdzniecības vietām un iebraukšanu un izbraukšanu varēs maksāt tikai bezskaidrā naudā. Daudziem zemniekiem tas nepatīk, bet CT administrācija skaidro, ka šādi varēs mazināt korupcijas riskus.

5. Zemnieku tirgus darba laiks no 17:30 līdz 7:30 paliks nemainīgs, lai neradītu konkurenci ar dienas tirgotājiem un nepārslogotu stāvvietas.

Iniciatīvas grupas dalībnieki apsprieda tirdzniecības vietu izvietojumu. Tirgus administrācija principiāli piekrita tam, ka vietas tuvāk Daugavas krastmalai būtu jāatvēl vietējiem ražotājiem, bet importēto eksotisko produktu tirgotājus jāpārvieto tuvāk Gogoļa ielai. Redzēs, kas notiks īstenībā. Pašlaik ir skaidrs, ka nepieciešams aktualizēt MK noteikumu Nr.440 “Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību” grozījumu veikšanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *